De mogelijkheden op het gebied van duurzame energie

 In Duurzaam, Duurzamer leven, People, Planet, Profit

Vroeger was het gebruikelijk om een contract af te sluiten bij een energieleverancier. Dit bedrijf zorgt ervoor dat je energie krijgt, waardoor je bijvoorbeeld elektrische apparaten kunt gebruiken. Veel mensen hebben tegenwoordig nog steeds een contract bij een energieleverancier. Toch zien we dat er vaker en vaker aandacht is voor duurzame energie. Logisch, want voor het opwekken van duurzame energie heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden. Wij zetten een aantal van deze mogelijkheden hieronder op een rijtje.

Gebruik de zon om stroom op te wekken
In de lente en zomer zijn er in Nederland behoorlijk wat zonuren. Daarom is het aantrekkelijk om energie op te wekken met behulp van de zon. Dit kan met behulp van zonnepanelen. Steeds meer mensen zien het nut van deze panelen in. Kijk maar eens rond in jouw omgeving. De kans is groot dat je de nodige daken ziet die vol liggen met deze panelen. Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten deze om in energie. Deze stroom gebruik je vervolgens voor de elektrische apparaten in huis. Je gebruikt zodoende groene stroom, waardoor je minder CO2-uitstoot. Dit is dus goed voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee. Jouw energierekening daalt immers wanneer je zelf stroom opwekt. Je hoeft immers minder af te nemen. Het is zelfs mogelijk om geheel zelfvoorzienend te worden voor wat betreft de stroom.

Water op een duurzame manier verwarmen
Voor het verwarmen van water gebruiken veel Nederlanders een cv ketel. Door verbranding van gas warmt dit apparaat water op. Je kunt zo warm douchen. Ook maakt dit apparaat het mogelijk om jouw woning te verwarmen middels radiatoren/vloerverwarming. Je kunt water echter ook op duurzame manieren verwarmen. Allereerst is dit mogelijk met een zonneboiler. Het water wordt in dit geval verwarmd met behulp van de zon. Speciale panelen vangen de zonnestralen op en verwarmen het water dat in het gekoppelde vat zit. Een andere optie is de warmtepomp. Met dit apparaat verwarm je water met behulp van de warmte uit de aarde of met behulp van lucht. In beide gevallen wordt er geen CO2 meer gebruikt, waardoor we spreken van duurzame energie.  

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt