Zo kan jij duurzamer leven!

 In Duurzamer leven, People

Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu? Begin dan allereerst bij jezelf. Er zijn vast nog bepaalde zaken die je kunt veranderen. Probleem is dat veel mensen niet goed weten hoe zij precies duurzamer kunnen leven. Hierdoor wordt vaak niet het onderste uit de kan gehaald op dit gebied en dat is zonde. Wil je ook duurzamer leven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou hier namelijk drie tips om duurzamer te leven!

1. Kies duurzame producten
De gemiddelde Nederland koopt door het jaar heen behoorlijk wat producten. Vaak wordt er niet of nauwelijks aandacht besteed aan de productie van bijvoorbeeld een elektrisch apparaat. Wil je duurzamer leven? Dan raden wij je aan om hier wel naar te kijken. Er zijn vandaag de dag namelijk talloze producten te koop die op duurzame wijze geproduceerd worden. Vaak betaal je hier wat meer voor, maar je draagt wel bij aan een beter milieu.

2. Kun je jouw woning verduurzamen?
Om duurzamer te leven moet je niet alleen naar jezelf als persoon kijken. Nee, want ook jouw woning speelt een belangrijke rol in een duurzamer leven. Zo kun je vandaag de dag bijvoorbeeld allerlei duurzame maatregelen nemen. Denk hierbij aan zonnepanelen op jouw dak of een warmtepomp. Je maakt hierbij gebruik van duurzame energiebronnen, waardoor de CO2-uitstoot vermindert. Kijk vooral ook naar de isolatiewaarde van jouw woning. Veel woningen in ons land zijn niet bepaald goed geïsoleerd. Hier kun je mogelijk ook nog winst op behalen.

3. Kijk naar de energieleverancier waarbij je bent aangesloten
Heb je geen zonnepanelen op jouw dak liggen? Dan neem je stroom af van een energieleverancier. Deze bedrijven produceren steeds vaker groene stroom, maar soms gaat het ook nog om ‘grijze’ stroom. Laatstgenoemde stroomsoort wordt op een niet-duurzame wijze verkregen. Om duurzamer te leven, raden wij jou daarom aan jouw energieleverancier onder de loep te nemen. Leveren ze nagenoeg alleen maar ‘grijze’ stroom? Overweeg dan over te stappen naar een leverancier die uitsluitend groene stroom levert. Op deze manier leef je namelijk een stuk duurzamer.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt