Zo haal jij het maximale uit je dakterras

 In Duurzaam ondernemen

Een dakterras kan een heerlijke plek zijn. Op hoogte genieten van je prachtige uitzicht en de hele dag zon. Toch is het aankleden van een dakterras net even wat anders dan het aanleggen van je tuin. Je hebt meer te maken met wind en zult ook rekening moeten houden met de draagkracht van je dak. In dit artikel geef ik je een aantal tips die ervoor zorgen dat jij het maximale uit je dakterras kunt halen.

Maak een goed ontwerp

Of het nu om een tuin aanleggen gaat of om een dakterras, een goed ontwerp is altijd de basis. Echter zijn er bij een dakterras wel andere dingen waar je op moet letten bij het maken van een ontwerp. Zo zul je rekening moeten houden met de draagkracht van het dak, waardoor je misschien niet alle materialen kunt gebruiken die je zou willen. Denk hierbij aan het plaatsen van tegels, de ene tegel is zwaarder dan de andere. Ook wil je niet te hoog bouwen op een dakterras. Doe je dit wel, dan wil je hiervoor wel een heel stevige basis in verband met de wind. Let daarnaast ook op de aanvoerroute van materialen. Ga je dit door het huis doen? Dan dien je rekening te houden met de doorgangen. 

Laat je dakterras door een professional aanleggen

Wanneer je een goed ontwerp hebt gemaakt of laten maken, dan begint het werk eigenlijk pas echt. Het aanleggen van je dakterras zou je in principe zelf kunt doen, maar dit is vaak lastiger dan het lijkt. Het is daarom aan te raden door dit door een professional te laten plaatsen, bijvoorbeeld door deze hovenier in Rotterdam. Hierdoor weet je zeker dat het terras op de juiste manier wordt aangelegd en dat scheelt jou een hele hoop zorgen en stress. 

Zorg dat je het terras op de juiste manier onderhoudt

Heb jij jouw droomterras klaar? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een dakterras staat de hele dag onder invloed van de verschillende weersomstandigheden. Daarom is het juiste onderhoud des te belangrijker. Zorg dat je het dakterras in ieder geval goed winterklaar maakt, zodat je na de winter geen ongewenste verrassingen staan te wachten. In de winter zul je immers maar weinig tijd op het dak doorbrengen en kan er toch veel gebeuren door regen, sneeuw en kou. Denk hierbij aan het afdekken van de meubels en aan het inpakken van de planten. In de zomer wil je er weer volop van genieten en dat doe je het beste op een goed onderhouden dakterras. 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt