Een duurzame elektrische fiets als vervanger van je auto

 In Duurzaam, Duurzamer leven

Ben jij in het bezit van een auto? Dan zal het je vast niet zijn ontgaan dat de benzineprijs over de laatste paar maanden enorm gestegen is. Niet alleen dat, ook de gasprijzen blijven door het dak gaan. Het leven wordt duurder terwijl onze inkomsten niet gestegen zijn. Het is dus van belang om op de centen te gaan letten, hierbij helpen alle kleine beetjes. Een manier om een hoop geld te besparen, is door je (tweede) auto in te ruilen voor een elektrische fiets. Deze trend is vooral voor mensen die dagelijks heen en weer naar hun werk moeten de laatste tijd enorm gestegen. In dit artikel bespreken we hier een aantal voordelen van!

Lichamelijke voordelen

Een van de meest voordehand liggende voordelen is dat fietsen natuurlijk bijdraagt aan je dagelijkse lichamelijke beweging, wat belangrijk is voor je gezondheid. Of je de fiets nu voor lange of kortere afstanden gebruikt, je krijgt altijd meer beweging dan wanneer je de auto pakt. Zelfs ondanks de trapondersteuning, die kenmerkend is voor de elektrische fiets, blijft het een goede manier om jezelf in conditite te houden. Er is bewezen dat wanneer je de elektrische fiets naar werk pakt in plaats van de auto, je fitter en energieker op werk aankomt en zo meer uit je dag kan halen.

Draag je steentje bij aan een duurzamere wereld

Een elektrische fiets heeft natuurlijk geen benzine nodig, en stoot dus ook geen schadelijke gassen uit die het milieu beschadigen. Hoewel er steeds meer elektrische auto’s in het straatbeeld verschijnen, rijden de meeste nog op benzine of diesel waardoor ze CO2 uitstoten. Daarnaast verbruikt een elektrische auto ook bijna 20 keer zoveel elektriciteit per kilometer dan een elektrische fiets!

Goed voor je portemonnee 

Zoals in de introductie al werd vernoemd, zijn brandstofprijzen in het afgelopen jaar enorm gestegen waardoor autorijden erg duur is geworden. Elektriciteit is ook kostbaar, maar een elektrische fiets verbruikt dit zeer beperkt. Wanneer je iedere werkdag de elektrische fiets zou pakken in plaats van welke auto dan ook, zou dit je maandelijks zo tientallen tot honderden euro’s kunnen besparen. 
Ben jij nou ook geïnteresseerd in het aanschaffen van een elektrische fiets na het lezen van deze voordelen? Neem dan zeker even een kijkje naar het ruime aanbod van elektrische fietsen van Matrabike. Zij luisteren aandachtig naar je wensen en adviseren je graag over welke fiets het beste geschikt zou zijn voor jou!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt