Tips & Tricks om meer fruit te eten op het werk

 In People

Dat fruit eten gezond is, weten we allemaal. Door veel fruit te eten voel je je niet alleen een stuk beter, je huid krijgt er ook een gezonde uitstraling door. Toch is het voor veel mensen niet vanzelfsprekend om fruit te eten. Vooral op het werk wordt een lekkere snack vaak verkozen boven een stuk fruit. Als het voor jou ook lastig is om veel fruit te eten op het werk, is dit artikel echt iets voor jou! 

Fruit als tussendoortje

De beste manier om meer fruit te eten is door er een gewoonte van te maken. Het is belangrijk om dit jezelf aan te leren. Zo zou je bijvoorbeeld altijd een stuk fruit in het zicht kunnen leggen zodat het gemakkelijker wordt om eens een stuk te pakken. Je zou ook iedere dag 2 stukken fruit naast je computer op je bureau kunnen neerleggen. Hierdoor wordt je geconfronteerd met het fruit en ben je sneller geneigd om het te pakken als je trek begint te krijgen. Naast fruit kun je ook gedroogde vruchten meenemen, deze bevatten dezelfde voedingsstoffen als vers fruit en hebben een zoete smaak. Zet een bakje op het kantoor en je kunt er af en toe iets uitpakken.  

Fruit tijdens de lunch

Eén van de belangrijkste momenten op de dag is de lunchpauze. De lunch biedt namelijk de perfecte mogelijkheid om wat fruit binnen te krijgen. Je kunt gewoon een stuk fruit in je broodtrommel meenemen, maar je kunt ook je broodje eens beleggen met aardbeien of stukjes banaan. Dit is lekker fris en gezonder dan chocopasta of hagelslag. Een andere optie is om thuis een lekkere fruitsalade te maken en deze mee te nemen naar het werk. Of snijd in de kantine wat fruit voor in een schaaltje yoghurt. Zo zie je maar dat meer fruit eten helemaal niet lastig hoeft te zijn. 

Fruit smoothie 

Denk je na het lezen van bovenstaande tips, dat fruit eten gaat mij toch niet helemaal lukken? In dat geval raden we je aan om eens een smoothie te maken van vers fruit. Het kost wellicht iets meer tijd, maar het is erg lekker en gezond. Een voordeel is dat je het fruit niet hoeft te schillen, want in de schil zitten juist veel vezels en vitaminen. Het leuke aan het maken van smoothies is dat je allerlei soorten fruit kunt combineren. En als je dan toch al bezig bent, kun je net zo goed ook voor je collega’s een gezonde smoothie maken. 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt