Tips voor de aanschaf van spouwmuurisolatie

 In Geen categorie


Ga je binnenkort je spouwmuur isoleren? Dan zijn er een paar tips die je goed kun gebruiken. Er zijn namelijk een aantal vragen die in je opkomen als je je spouwmuur wil isoleren. Een van de hamvragen is welke materiaalsoort je in je spouwmuur wil laten aanbrengen. Wat voor materiaal je moet gebruiken hangt veelal af van welk type woning je hebt. Heeft je woning een smalle spouw tussen de binnen- en buitenmuur, dan kan er volstaan worden met polystyreenschuimparels. In de volgende alinea’s meer tips over spouwmuurisolatie. Ben je benieuwd welke die zijn, lees dan snel verder!

Ligging van de woning

Bij spouwmuurisolatie speelt de ligging van de woning ook een grote rol. Heb je bijvoorbeeld een tussenwoning, dan vangt je woning aanzienlijk minder wind dan wanneer het zou gaan om een vrijstaande- of hoekwoning. Gaat het om een woning waarbij er rechtstreekse wind wordt opgevangen, dan moet er gekozen worden voor dicht isolatiemateriaal. Wil je bijvoorbeeld je spouw laten isoleren om minder last te hebben van geluidsoverlast? Dan zal er in dit geval voor een ander isolatiemateriaal gekozen moeten worden. Het beste is om dit te bespreken met het bedrijf dat de isolatie voor je in orde maakt. 

De isolatiewaarde

Wil je graag dat er bij spouwmuurisolatie een hogere isolatiewaarde bereikt wordt, zul je materialen van top kwaliteit moeten aanschaffen. Materialen met de code HR++ kun je gebruiken om een hoge isolatiewaarde te kunnen bewerkstelligen. Hoewel het om duur materiaal gaat, is het goed om je niet blind te staren hierop. Er bestaat altijd de mogelijkheid om je spouwmuurisolatie binnen een paar jaar tijd terug te verdienen. Het is dus heel erg belangrijk dat je precies welk materiaal in jouw situatie het beste uitkomt. Al deze punten moet je vooraf op een rijtje zetten voordat je begint met investeren.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt